Tenda W311R+
Bezdrátová síť Wi-Fi - Router - Tenda - 2.4 GHz GHz - 4 - 802.11 b/g/n Bezdrátový router W311R+ výrobce Tenda Technologies, založený na chipsetu Ralink, podporuje standard 802.11n Draft 2.0, který umožňuje v konfiguraci 1Tx1R komunikaci rychlostí... více »
od 407 Kč
- Pozitivní (41) |
- Kritické (10) |
- Odborné (1) |
- Video (0)
- Mám s ním dobré zkušenosti - jednoduchý, přehledný.
- Výrobce vyměnil chipset, takže není kompatibilní s výrobkem, který jsem zakoupil před rokem !!!
Mám s ním dobré zkušenosti - jednoduchý, přehledný.
Produkt ale mohu doporučit.
- + Cena
- + Síla signálu
- + Design
- + Jednoduché nastavení
Můj předchozí router přestal fungovat a na rychlo jsem potřeboval sehnat nový. Po krátkém prohlížení katalogu routerů, mi padnul tento model do oka. Osobně jsem spokojený u "kamaráda" v obchodě jsem dostal ještě cca 100 Kč slevu z původních 600,-. Přišel jsem domu, router jsem nastavil během 5 minut a všechno šlapalo jak mělo.
Síla signálu je u nás po celém bytě skvělá ( do každé místnosti je to jen přes zeď ). Já jsem připojení přes kabel a rychlost se mi nijak neliší, než když jsem připojen přímo kabelem rovnou do pc od poskytovatele. Toho jsem se bál nejvíc, že se mi rychlost razantně zpomalí, u předchozího routeru rozdíl dělal asi 30Mbps a to je znát. Wifi používám hlavně na mobil, a ostatní z rodiny také pro mobil nebo notebooky a nikdo si na rychlost neztěžuje.
Osobně jsem s tímto routerem spokojený a můžu ho jen vřele doporučit, ale je tu i spousta negativních recenzí ( záleží asi na kusu, jako u všeho ostatní ostatně :))
Petr
Přidáno: 23. března 2012
- výpadky sítě i po aktualizaci
mám tento router něco přes čtvrt roku a s horším jsem se nepotkal..výpadky sítě tak na měsíc vyřešila aktualizace FW, ale nyní to začlo dělat znovu (restart i několikrát denně po odpojení od sítě) po poradě s technickou podporou bude následovat reklamace..údajně jsem jeden ze 2%který má problémy. předtím jsem měl 5let tp link a NIKDY nevypadnul...a taky měl lepší pokrytí..tady tento se ztrácí už za první zdí..asi tak 20% jen zůstane
Stanislav Anděl
Přidáno: 8. března 2012
- Nízká cena - špatná kvalita
- zpomaluje se,vypadává na wifi,3xdenně restart
Nejsem vůbec spokojen.Byl mi doporučen prodejcem.Příště se spolehnu na rady a recenze. Už ho mám 1.5 roku a dávám ho po druhé na reklamci.Končím a měním ho za jiný
Anonym
Přidáno: 24. února 2012
- výkon/cena
- signál drží (ale jsem vzdálen do 4 metrů... )
- nepochopitelné chování
- nerovnoměrné rozdělení rychlosti internetu mezi více počítačů
vybral jsem na základě ohodnocení,že je to "the best" a cena rozhodla. CD jsem nezkoumal,ale nijak extra mě instalační program nenávaděl. V případě UPC netu není potřeba znát nějaký access code,jak se píše v manuálu a je to matoucí. Pak mě napadlo přepnout na DHCP. Nastavení zabezpečení pro neznalé opět neintuitivní. Wifi na mém PC nešlo,přítelkyni připojil bez problémů. když zapnu comp,hlásí,že připojení k intzernetu není k dispozici-je nutné buď na chíli odpojit ethernetový kabel ( jsem připojen nakonec kabelem kvůli potřebě vyšší rychlosti ) případně odpojit na chvíli od el. sítě modem UPC,pak se již připojí.
V balení není žádný kabel,přestože mi prodejce tvrdil opak-ale to již není asi problém routeru.
Zatím měnit nebudu,uvidíme do budoucna,jak to bude šlapat,zatím používám jen 1 týden.
- Kvalitní zdířky konektorů
- Dostačující anténa
- Slabší signál
- Plasťáček
- Divné chování
Dvakrát se mi stalo, že jsem se ráno chtěl připojit k routeru, ale ten si naprosto sám smazal údaje o Wi-fi síti a k internetu dovoloval připojení každému, protože se vymazal do továrního nastavení bez šifrování - nešlo o výpadek proudu. Nepodařilo se mi zjistit, v čem tato chyba spočívala. K popsanému došlo asi 2 týdny po nákupu. Chyba se už neopakuje, nevím proč.
Signál je celkem kolísavý a slabší (kupodivu ale zdí prochází dobře). V domě lze chytit slabý signál i v patře pod routerem.
Pro malou domácnost dostačující řešení - poměr cena/výkon
- kompaktní rozměry
- nízká spotřeba 4W
- velmi nízká cena
- vysoká rychlost (150Mbit = cca 19MB/s)
- 802.11n - lepší a rychlejší přenos dat
- přiložená silná anténa
- + odnímatelná
- tlačítko WPS - ochrana
- 4 LAN porty pro připojení po kabelu
- + WAN
- velmi rychlý BOOT
- automatický výběr volného WIFI kanálu
- moderní design
- příliž nezahřívá okolí
- možnost konfigurace zadáním PIN
- šifrování WPA/WPA2
- velmi jednoduchá instalace (během 1 minuty)
- + rozšířené nastavení
- má nastavenou IP už z výroby (není potřeba měnit pro nastavení
- lze použít i jako router bez WIFI, nebo jako switch
- lze k ní připojit i PrintServer nebo server NAS (sdílení USB po síti)
- nemá integrované POE (ani tolik nevadí)
Tento router jsem si koupil kvůli jeho ceně a potřebě mít doma WIFI. Koupil jsem ho na doporučení od prodejce a měl pravdu. Jsem s ním spokojen a používám ho na cokoliv. Pokud chcete něco kvalitního a rychlýho, tak doporučuji toto. Umí víc, než jsem očekával.
- slušná rychlost
- dobrý vzhled
- dosah signálu
- slušné nastavení přes internet (ip routeru)
- chybí mi přítomnost softwaru který by mi zobrazil mapu sítě,správu routeru, atd (něco jako NETGEAR Genie kterým nenastavím můj router)
- správa -nastavení pomocí internetového rozhraní je v EN takže některé věci nevím jak nastavit
Cena tohoto produktu je velmi dobrá pro malé domácnosti které nemaji hrubé zdi , je možno to spojit jako AP zvýšení dosahu signálu/sítě .Jak jsem již psal výše chybí mi přítomnost vlastního softwaru od Tendy.Někdy je třeba router resetovat jede pomalu. Za ty peníze dobré. Doma jedou na ten router 1 až 3 PC/notebooky prohližení internetu je plynulé .
- Poměr cena/výkon
- Výborný signál - i v 2. patře bytu vynikající
- Malé rozměry a váha, + pěkný vzhled
- Možnost vytvořit "most" (spojení 2 routerů ve velkém bytě)
- Nastavení (přes internetové rozhraní - při prvním spuštění IE rovnou sám přešel na nastavení routeru :-)
- Instalační CD a videonávod - když sem to začal prohlížet, tak sem to brzo zavřel a vše jednoduše nastavil přes internetové rozhraní
Perfektní router do domácnosti - cena/výkon
Pamatuje si nastavení (na noc vypínám) - po zapojení do sítě během pár vteřin wifi naskočí
- Skvělá cena.
- Podporuje už i standart 802.11/n a to i v 5GHz pásmu.
- Není přiliš rozměrný.
- Výrobce dodává FWové aktualizace.
- Od zprovoznění funguje bezproblémově.
- Nastavování se může proměnit v horor.
- Působí přiliš plastovým (křehko-levným) dojmem.
- Plastové RJ-45 konektory se nehodí na časté používání.
- Kontroly nejsou navzájem odstíněnné.
- Instalační SW k PC je k ničemu a ještě nefunguje.
- Neumožňuje nastavit výkon Wi-Fi.
- Distributor si dost ulehčil překlad manálu – udělal z něj spíše takový výtah.
Hodnotím 75 %.
1.) Důvod koupě
Tento router jsem samozřejmě vybral pro jeho cenu. Je to jeho hlavní výspa, i když v některých chvílích se mi pozdávalo, že je to také jeho jedinou výspou.
2.) Vybalování a balení
Když jsem uviděl teprve balení, tedy krabici, tak tehdy jsem měl z toho ještě dobrý pocit. Byla pěkná, nebyla odbytá, takový standart. Čekal jsem na tu cenu horší. No ale po rozbalení se ukázali vnitřnosti krabice, což byl ten materiál typu zlisovaného toaleťáku, takže tady sem hned věděl, kde se šetřilo. Uvnitř balení kromě antény, napájecího kabelu, routeru samozřejmě už jen nějaké CD s manuálem a nějaký SW do počítače a jeden podrobnější manuál a jeden rychlý v angličtině.
3.) Patálie se zprovozňováním formou románu
Takže, když jsem porozbaloval, router jsem zapojil. Připojil se na Wi-Fi s tím PINem, který je na něm vytisklý a už ho vesele nastavoval. S nastavováním byli ale šílené patálie, opravdu jsem to nečekal. Trvalo mi ho nastavit celý den. Tedy snad 7 hodin. Chvílemi, když ho ne a ne zprovoznit, jsem přemýšlel o smyslu bytí a života při dlouhých pohledech na bílý strop obýváku. Nastavení routeru nabízí střídmé možnosti, ale ze začátku jsem se lekl, že neobsahuje možnost změnit MAC adresu zařízení. Ovšem hned jsem zjistil, že na stránkách české Tendy byl odkaz na nový FW, který jsem stáhnul a přes Wi-Fi bezproblémově nainstaloval. Poté už tedy nic nebránilo zprovoznění netu. To sem si teda aspoň myslel. Zkoušel jsem různé varianty. Nakonec jsem si řekl, že jsem prostě něco udělal špatně a tak jsem router vrátil do továrního natavení a začal nastavovat znova. Zase to nešlo, tak mě ještě napadlo restartovat. No a když jsem restartoval, tak hurá... Naráz šel.
Takže opravdu nevím, jeslti byl problém v routeru, nebo ve mě. Možná byl problém v tom, že nějaká změna nastavení vyžadovala jeho restartování, ale router se sám od sebe nerestartoval, kdežto u jiných takových nastevení to udělal a mě to tedy nenapadlo. Měl jsem s tím tedy velké patálie.
Ale pokud budete router využívat spíše jen jako switch a ne router, tak tohle určitě není negativum pro vás. Pro ty ostatní, co ano. Když vám něco nejde, zkuste restartovat, hrejte si, ale hlavně se z toho nezblázněte.
Změnu MAC adresy sice router umožňuje, ale až tedy z aktualizací FW. Což vnímám mírně negativně, protože tohle snad každý router obsahuje v základu. Ale zároveň je to pozitivum od strany výrobce, že se stará. :) Dále neumožňuje nastavení výkonu Wi-Fi. Což může někomu vadit, včetně mě. Někdo více upřednostňuje větší kvalitu signálu, než jeho sílu. Tj. třeba v bytovce se zbytečně velký výkon může moc podílet na odrazech signálu, což vede k nižší kvalitě přijmu Wi-Fi.
Jinak od zprovoznění funguje parádně a bezchybně. Prostě ještě žádný problém. a kromě té jedné věci výše zmíněné umožňuje nastavit snad všechno, tam určitě problém nehledejte. :)
4.) Manuály a CD
Ten rychlý anglický manuál a plný manuál určitě budou ve snadnějších (tj. většině) případech stačit, a to i amatérům, je to vážně jednoduché. :) Ale velké negativum vidím v tom, jak český distributor ulehčil překlad anglické verze manuálu. Po vložení CD, kdy se mi program na "snadné zprovoznění routeru" párkrát sekl a nakonec, když se rozjel, tak zahlásil nějakou nesmyslou chybu, takže jsem ho nakonec nastavoval, a nutno řici, že bezproblémově, přes průvodce ve Windows. No takže jsem otevřel po nějaké chvilce hledání manuál na CD, skoro nic v něm užitečnýho nebylo. skoro jako by se na něj vyprdli... Ale pak jsem otevřel anglickou verzi a ta byla tak 3–4x dělší a nutno říct, že neúměrně tomu daleko víc obsáhlejší.
5.) Zpracování a vzhled
Co se týče RJ-45 konektorů. Jsou komplet plastové, ale to v podstatě celý router... Určitě nejsou na časté používání, nebo tím by jste neskoro ten router zničili. A kontrolky jsou taktéž nepříliš šťastně udělané. Nejsou navzájem odstíněné. To znamená, že se často stane, hlavně ve tmě, že nepoznáte, která vlastně svítí, a která ne, takže tím trochu ztrácí na významu. Na denním světle jdou ale rozeznat dobře. Jinak je ten router takový malý a elegantní, takže za vzhled takové malé bezvýznamné plus. :)
6.) Závěr
Ten router není levný jen tak pro nic za nic, je to na něm prostě poznat, ale přesto je cena skvělá a funguje dobře. i přesto si ale s tím bohatým poměrem cena/výkon nezaslouží vyšší hodnocení jak tři ze čtyř. Bylo to zejména kvůli těm patáliím, které mě zkazili den a chybu vidím určitě na straně routeru a dalších drobnostech, které odbít nemuseli. :)
UPDATE: Ráz za čas je třeba router restartovat. Není to ale nic hroznýho, ale u renomovaných značek většinou k takovým situacím nedochází. :)
Honzík
Přidáno: 23. srpna 2011
- Cena/výkon
- 802.11 b/g/n- n za tu cenu je supe
- Český průvodce nastaveni. - rychlé a jednoduché.
- WDS repearer.
- Co šlo je s plastu- někde se ušetřit musí.
- V provozu 4 měsíce už jednou restartován.
Za své peníze dostanete opravdu hodně a v mnohém víc než u jiných dražších zařízení. Anténa má menší zisk.Takže mi wifi už nedosáhla na zahradu. Vyměnil jsem ji za jinou a síla signálu na zahradě je slušná. Pro domácí použití nebo malou firemní sít s tak dobrou cenou. Těžko něco lepšího co má českého průvodce, českou podporu a zvládne to i zprovoznit i nováček bez znalosti těžko seženete.
Karel Jelinek
Přidáno: 20. srpna 2011
- Instalace podle navodu v pohode.(Rekl bych pro blbce) Kdyz postupujete presne podle nej tak je instalace za chvili hotova.
- Zatim bez jakych koliv problemu funkcni-maximalni spokojenost. Zkousel jsem pripojeni ve vzdalenosti asi 50 metru pres 3 zdi a spojeni stale super.
za ty penize asi lepsi nesezenete. pro domacnost doporucuji
- Cena.
- Rychlost přenosu.
- Dosah signálu.
- Jednoduchost instalace.
- Občas nutný restart.
- Bílá barva.
- Chybí propojovací kabel
Dobrý router za dobrou cenu. Instalace z přiloženého CD.
Pokrývá bez problémů byt 100 m čtverečních. Signál chytím i před barákem na parkovišti. Nastavení z CD velice jednoduché.
Snad největší problém při samotné instalaci je vybrat který typ routeru máte, program na CD nabízí víc typů. Pokud máte minimální znalosti angličtiny, neměla by Vám instalace dělat nejmenší problém. Přenos signálu je naprosto bezproblémový, občasné výpadky řeším tak, že vytáhnu router ze sítě a po 5 vteřinách ho zase zapnu. To se děje tak 1-2 měsíčně. Manuál nic moc, četl jsem ho půl roku po vlastní instalaci. Více méně ho nepotřebujete. Je to můj několikátý router, některé dražší nebyly tak výkonné ani tak dobré jako tenhle. Není to žádná špička ale solidní, kvalitní a jednoduchý router pro běžné použití.
Jan Libich
Přidáno: 6. ledna 2011
- velmi kvalitní router, minimum chyb, vysoká rychlost přenosu ven i zpět, malé rozměry, dobrá cena, skvělý poměr cena/výkon, solidní nastavení, jednoduchá instalace
- mírné problémy při instalaci, chybí mu 300 Mbps přenos a některé pokročilejší režimy, jen 100 Mbps síťové konektory, nemá USB ani jiné možnosti rozšíření, signalizace a obslužný software mohou být lepší
Za svoji cenu je to velmi výhodná koupě, v dané ceně lepší router jen těžko seženete. Je rychlý, spolehlivý, jednoduše nastavitelný a nic důležitého mu nechybí. Jen pokročilejší funkce a možnosti u něj čekat nemůžete, takže náročnějším uživatelům nelze doporučit. Na domácí a základní použití je ale plně dostačující.
- Nevzpomínám si :D
- Přehřívání
- Problém s Wifi ( výpadky signálu )
Jednalo se pravděpodobně o vadu kusu, obchod byl natolik solidní, že mi po požádání o vrácení a výměnu za Dlink DIR-600, vyhověl. Tento router by měl mít stejný chipset, dočetl jsem se, že je to vlastně Tenda W311R v jiném kabátě.
A žádný z těchto neduhů na něm nepozoruji.
- Snadna instalace a provoz
- Chybi tam jeden dulezity kabel, musel jsem ho zakoupit dodatecne
Je to dost levny produkt s vybornymi vlastnostmi. Rychlost je vyborna, zadny problem jsem zatim nemel) Samozrejmne bych ho doporucil znamym, ale zase je tu jeden problem- kabel nutny k pripojeni k PC si musite zakoupit sami((( instalace byla snadna, stacilo sledovat videoinstrukci)
- Snadná instalace
- Široká podpora přímo od výrobce
- Video návody
- WDS repearer - pro rozšíření domácí sítě - větší rozsah
- Rychlost přenosu dat
- Čtyři LAN
- Světelná signalizace
- Velmi nízká cena - má N profil
- Odnímatelná anténa
- Malé rozměry a hmostnost
- Antivirový program mi neustále hlásil, že na dodávaném CD je vir
- Lan porty jsou plastové
Bezdrátový wifi router Tenda W311R za nízkou cenu nabízí o dost více než dražší konkurence a to především funkci repeater, kvůli které jsem se router rozhodl pořídit. Velmi jsem byl potěšen a překvapen samotným webem výrobce: www.tenda.cz kde jsou přehledně vysvětlený všechny návody jak zařízení zprovoznit a vytvořit si domácí síť - u žádného jiného výrobce síťových komponentů jsem se stím prozatím nesetkal a router díky tomu dokáže nastavit i naprostý laik. Samotné zařízení funguje na 100% a vřele jej mohu doporučit i ostatním.
Tenda W311R+ aneb N-ko za pár stovek
Dostáváme se k recenzi routeru, který všechny své konkurenty pokoří minimálně z pohledu své ceny. Pojďte se s námi přesvědčit, že se dá pořídit nový router s podporou 802.11N za několik stovek korun, respektive si koupíte dva za cenu jiného běžného. Dokáže ale obstát v náročných testech proti dvakrát tak drahé konkurenci?
Celá recenze na www.svethardware.cz