Poradna Asus DSL-AC55U

Autor: MilanJ | Vloženo: 17.12.2019 000 12:35 | Témata: Poradna Asus DSL-AC55U

MilanJ

MilanJ

Výběr modemrouteru

Rozhoduji se mezi modem routery:
ASUS DSL-AC56U
ASUS DSL-AC55U
TP-LINK ARCHER VR300.
Všechny parametry jsem si srovnal. Zajímala by mě však zkušenost odborníka nebo uživatele. Perspektivně uvažuji o příjmu televize od O2 přes pevnou, zřejmě VDSL2 linku. Bydlím v rodinném domě s železobetonovými stěnami. V obývacím pokoji mám jeden WIFI repeater.
Děkuji předem za radu,
Milan Josovič

  • Petr25

    Petr25

    19. ledna 2020 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Pokud to ještě má cenu, doporučuji asus ac 55u. Archer vr300 nemá tak podrobné nastavení a menu v češtině, chybí mu spousta funkcí, ale má zase nerušivé diody.

    Na příjem televize bude stačit jakýkoliv z těhle routeru, jen se musí správně nastavit Ethernet port a mít slušnou rychlost internetu, protože TV žere docela dost rychlosti a iptv má přednost v provozu před jakýmkoliv jiným provozem. Minimum bych viděl 50mb, spíše 100mb. Pokud to umožní vzdálenost od serverovny a stav přípojky. AC 56u už je dosti pro verze modemu 55u. VR300 je z těch 3 nejslabší ve všech ohledech.

    WiFi repeater snižuje rychlost wifi o 50%. Volil bych jiné řešení. Navíc když dostane slabý nekvalitní signál, pouze rozšíří dále nekvalitní, ale zesílený internet s 50% slabší rychlostí.

    WiFi antény budou mít všechny tyto routery stejné. 5db.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr25

      19. ledna 2020 - Petr25

      Asus 56u je spíše pro lidi, kteří mají NAS server a využiji usb 3.0. Bude mít samozřejmě více paměti RAM oproti 55u, ale i s 55u jde udělat velká paráda. Pokud neplánujete použít usb, i přesto bych připlatil pár korun a zakoupil 55u. Nyni mám vr300 i 55u a asus 55u mnohem lepší.


    • MilanJ

      19. ledna 2020 - MilanJ

      Milý Petře,
      děkuji za odpověd, která přišla ale už pozdě. Tak se s Vámi alespoň rozdělím o své zkušenosti. Kouknul jsem se na O2, abych zjistil, jaké používají oni modemy. Jeden z nich je TP-link TD-W9960. Má sice jen Wifi pásmo 2.4 GHz, ale je to XDSL modem. Rozdíl mezi VR300 a ASUS je také v Ethernet portech, které má VR 100 Mbit a ASUS 1000Mbit.
      Rozhodující pro mne je spojení s providerem. A nastavení pro O2 je pro TD-W9960 naprosto bezproblémové a skoro automatické. V současné době ale O2 TV nemám, ale v letošním roce, v závislosti na okolnostech a možnostech připojení, bych si ji opatřil.
      Kromě toho je z těch všech mnou jmenovaných nejlevnější. A funguje dobře. Přesto, že mám na současného providera bohužel jen rychlost 8.5 Mbit, pouštím si přes Wifi (a repeater TL-WA854RE) Youtube bez jakýchkoliv zádrhelů. A to je modemrouter v jedné místnosti a televize v druhé, kde je také repeater.. I Skylink TV přes internet a WIFI mi jde v HD kvalitě na televizi dobře. Jinak O2 tvrdí, že minimální propustnost pro HD televizi je právě 8Mbit.
      Co bych za to dal, kdybych mohl mít alespoň 20 Mbit, ale jsem v baráku daleko od ústředny. Modlím se za CETIN, aby brzy blízko mé lokality spustil nějaký Vslam.
      Takže ten repeater asi nezpomaluje na 50 procent rychlost z Internetu. Možná výkon.
      ještě jednou Vám děkuji, že jste mi poradil.
      Takže to je má zkušenost, vyplývající z nasazení shora uvedených zařízení v mém domě s železobetonovými zdmi.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.