Poradna Asus RT-N12D

Autor: | Vloženo: 14.12.2014 000 17:19 | Témata: Poradna Asus RT-N12D

Mám ADSL připojení od O2, na začátku mám splitter.

Mám ADSL připojení od O2, na začátku mám splitter. Jaký potřebuji modem na připojení k internetu - myslím tím doporučení typu pro připojení ASUS RT-12N D1? Může to být i ASUS.

  • netbat

    netbat

    19. prosince 2014

    ADSL modemy se samostatně už téměř neprodávají a nebo stojí tolik, co celý ADSL router.
    Moje doporučení je: Najděte si nějaký ADSL router, který má dobré uživatelské recenze a nestojí moc peněz, ten kupte a použijte buď v roli ADSL modemu nebo jako náhradu vašeho ASUS RT-12N D1, protože nový prvek může splnit obě funkce, ADSL modemu i routeru v jednom zařízení.
    V prvním případě budou routery řazeny za sebou a propojeny kabelem, ve druhém můžete zbylý původní router prodat nebo vrátit, pokud vám jej ještě vezmou zpět.
    První scénář má výhodu v tom, že pokud bude mít i nový ADSL router rozhraní Wi-Fi, můžete lépe pokrýt byt či dům dvěma zařízením než jedním. Nevýhodou je vyšší cena, dvě krabičky stojí víc, než jedna. Také za spotřebu elektřiny se platí, každý watt trvale připojeného zařízení stojí ročně asi 50 Kč. U routeru se spotřebou 5 W to bude pětinásobek.
    Při koupi nového ADSL routeru si pro jistotu u dodavatele nebo v dokumentaci ověřte, že umí pracovat s ADSL podle standardu s dodatkem B (tzv. Annex B). Jinak vám v ČR nemusí fungovat, O2 přípojky jsou téměř výlučně podle dodatku B.
    Aby to nebylo úplně teoretické, zde je stránka pro výběr ADSL routerů, můžete si naklikat další parametry pro zúžení počtu možností.
    http://www.czc.cz...
    A neodpustím si otázku:
    Jste si úplně jistý, že ve vašem místě není k dispozici pořádné kabelové připojení od jiného poskytovatele, např. kabelové televize? Pokud ano, pak při stejné nebo nižší ceně budete mít mnohem lepší parametry připojení; ADSL router vůbec nebudete potřebovat a celkově na změně vyděláte.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.