Poradna D-Link DIR-615

Autor: | Vloženo: 19.08.2013 000 19:20 | Témata: Poradna D-Link DIR-615

Rapidně snižuje rychlost - ? PROSIM POMOC

Popis:
K internetu jsem připojen prostřednictvím pražského bezdrátového sdružení Praha 12. Po městě je nekolik bodů na které jsem připojen bezdrátově linkou UBNT Nanobridge. Když se připojím na ni samotnou rychlost 35Mb/s. Jenže já nechtěl vše kabelem, tak jsem mezi přijmací linku a notebook dal tento router. Jakmile ho správně nakonfiguruji, zabezpečím WPA2, vyberu nejmíň používaný kanál, do toho dám standart "n" tak stejne rychlost je 5Mb/s. A to jsem od něj dva metry. Co s tím? JAK JE TO MOZNE? Případně, jaký router vybrat aby nedělal tyto ztráty?
Doplnující věc - jakmile se na router připojím UTP kabelem, rychlost je téměř plná. To je Wi-Fi tak bídné??? Prosím pomcot

  • Schimpy

    Schimpy

    19. srpna 2013

    Dobrý den,

    tento router je celkově slabý i co se týče signálem samotné Wi-Fi. Určitě bych zainvestoval do dražších, klidně i od stejné značky. Já mám podobnou technologii připojení, ale rychlost mám stálou (100,0 Mb/s), z domu mi vede klasická venkovní anténa se svým vlastním zdrojem (připojena už klasickým UTP kabelem přímo z routeru), kde ''vidí'' na okolní antény, které mají příjem z té hlavní od poskytovatele.

    Co se týče signálem, jak píšete, že i tak jste od toho dva metry a máte rychlost 5 Mb/s, zas tak bídně na tom router opravdu není - jen pokud ty dva metry nejsou přes zeď (ale i tak) to je docela ironie, spíš bych hledal chybu jinde, ale určitě ne u poskytovatele. Možná bude chyba v samotném routeru, třeba i vadný kus, protože jestli přes UTP máte signál 100,0 Mb/s, chyba bude nejspíš ve Wi-Fi technologii.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Kuba

      19. srpna 2013 - Kuba

      jenže cena nemusí nutně dělat hned lepší funkci. Proto se ptám co a jak. a ano příjde mi fakt bída 5Mb/s. To není ani trochu dobré protože Mb je něco jinéh než MB jestli víte o co jde. Poskytovatel v tom může mít těžko chybu protože z venkovní antény když to vemu kabelem je rychlost ok. Řesším tu aktivní prvek který poskytne úbytek minimální od venkovního talíře


  • still_wolf

    still_wolf

    20. srpna 2013

    Než budete investovat do jiného routeru, tak bych si ověřil další informace.

    Je tato rychlost nízká i u jiných zařízení připojovaných přes tento router?
    (Párkrát se mi stalo u jiných routerů, že potřebovali tvrdý restart a znovu nastavit)

    Také může být chyba v samotném ntb, funguje správně na jiných wi-fi sítí?

    Zkontrolujte antény, zdali jsou správně utažené a mají podobné nasměrování jako na obrázku (natočené o 15-30° oproti svislé poloze)?

    Zkuste zkontrolovat signál z bezprostřední blízkosti (někde jsem četl, že kanál nemění frekvenci, ale datovou podobu signálu, takže i přes relativně volný kanál může dojít k rušení).

    To je zatím vše co mě napadá, ale pokud Vás napadne něco další, otestujte. Já tento router provozoval 2 roky a signál byl OK i přes 4 zdi a vzdálenost 6m. Nyní ho má známý a díky relativně tenkých zdím chytá signál i přes celý dům.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.