Poradna Access pointy a routery


Autor: | Vloženo: 12.07.2013 000 10:15 | Témata: Poradna Access pointy a routery

Wifi s usb

pokud si koupím wifi s usb vstupem a do něho bych připojil flešku mohl bych potom skrze wifi procházet soubory a přehrávat videa na notebooku nebo na mobilu s androidem?
Děkuji

  • netbat

    netbat

    29. září 2013

    Ano, ale ne každý router s USB portem tuto možnost má. Taky by záleželo na rychlosti připojeného FLASH disku a kvalitě pokrytí. Pomalá FLASH velmi nízké třídy by nemusela stíhat požadavky na datový tok videa. A hlavně špatné pokrytí signálem vede ke snížení rychlosti bezdrátového přenosu a ke ztrátě velké části datových paketů. Video pak jede přískokem, pokud vůbec.
    Místo flash můžete mít připojený také "točivý" USB HDD nebo SSD, jde jen o to, aby stačilo napájení portu "utáhnout" připojený disk i ve chvíli jeho rozběhu.

    Netgear WNDR4500-100EUS a 200EUS má sdílení přes USB port podle výrobce zaručeně.

    D-Link DIR-845L/E snad podle výrobce také, je to u D-Linku technologie SharePort, která sdílí data na připojených USB médiích.
    Cituji ze stránek D-Linku:
    Just plug your USB storage drive into any SharePort Mobile-enabled D-Link router, and access your files from any device connected to your router.

    D-Link DIR-626L
    Netgear N300 Gigabit Router, (JNR3210)

    Určitě je řada dalších zařízení s touto možností. Záleží na tom, jestli vůbec a jak chcete vytvářet datové proudy (DLNA apod.). Pro běžné použití s PC to není třeba. Pro streamovaná videa jsou nutná spec zařízení nebo SW na klientské straně. Vzdálené otevření souboru s uloženým videem, jak o tom mluvíte, pokud to dobře chápu, není v pravém smyslu streamování.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.