Poradna Access pointy a routery


Autor: | Vloženo: 06.09.2013 000 22:24 | Témata: Poradna Access pointy a routery

Shanim nejaky silnejsi router od 500 az do 1000

snanim nejaky silny wifi router aby k nemu sel zapojit i kabel pro stolni pocitac

  • netbat

    netbat

    12. října 2013

    Podívejte se na odpověď k dotazu "Připojení přes Wifi do smartfonu z klasického kabelového internetu" zde v poradně Heuréky. Tam je popsán základní typ a věci kolem.

    Nejsem si jistý, co myslíte pojmem "silnější router". Vyzářený výkon je pro Wi-Fi zařízení normou omezen na desetinu wattu bez rozdílu značky výrobce a nesmí se zvyšovat, jinak riskujete citelný postih.
    Ale můžete dosáhnout zlepšení vysokofrekvenčního signálu a zvýšení dosahu vysílače (vzdálenosti od routeru, kde ještě bude fungovat váš bezdrátový klient) následujícími kroky:
    * Zvolte správné místo v domě pro váš router, hlavně zjistěte, kde všude kolem routeru se budou vyskytovat vaši bezdrátoví klienti - PC, mobily s Wi-Fi rozhraním, tiskárny a kdoví co dalšího. Bude to jen na jedné straně nebo všude dokola? Bude to ve stejném podlaží nebo i nahoře/dole? Podle toho budete volit anténu.
    * Pro malý byt stačí jeden Wi-Fi router uprostřed. Pro rodinný dům s více podlažími je někdy třeba více AP či routerů, ale to musíte vyzkoušet.
    * Očekáváte-li nedostatečné pokrytí signálem, kupte si router s vnější anténou (či více anténami) místo kompaktní krabičky s ukrytými anténami. Antény bývají připojené šroubovacími konektory. Pořiďte si navíc zvláštní anténu pro vnitřní použití (ne tu přibalenou, ta má malou hodnotu tzv. zisku v decibelech). Počítejte s tím, že samostatná anténa běžně stojí stojí stejně nebo i víc, než router. Při jejím výběru dbejte, aby 1) měla správný typ konektoru a 2) vyzařovala ve směru, který potřebujete. Říká se tomu směrová charakteristika. Pro směr všude kolem se volí svisle postavený všesměrový prut, pro vyzařování na jednu stranu do šířky se pořizuje panelová anténa a pro jeden úzký směr (hodně vzdálený PC, pokrytí dlouhé chodby apod.) se volí úzce směrová anténa Yagi. Všesměrový prut s udaným velkým ziskem má nevýhodu, že velmi málo září nahoru a dolů, to by pak bylo špatně u dvoupatrového domu.
    * Místo zvláštní antény je někdy lepší pořídit si dražší router s podporou novějšího standardu IEEE 802.11n (obvykle je to "n" zapsáno v kombinaci - 802.11bgn, abgn, gn apod.) Zvolte pouze typ, který má na sobě aspoň tři prutové antény. Méně antén je špatně. Trojice antén je předpokladem pro lepší pokrytí a vyšší rychlost. Po zapojení a umístění routeru natočte každou anténu jiným směrem, jednu vodorovně, jednu svisle a jednu šikmo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.