Poradna Access pointy a routery


Autor: | Vloženo: 23.12.2013 000 21:09 | Témata: Poradna Access pointy a routery

DOTAZ

DOBRÝ DEN RAD BYCH SE ZEPTAL JAKY WIFI ROUTER MAM ZAKOUPIT MAM BEZDRÁTOVÝ INTERNET OD DRASTYCH.NET. NEMÁM ŽÁDNÝ ROUTER POŘIDIL JSEM WIFI TISKARNU A NEMOHU JI PŘIPOJIT PŘES WIFI. MUSÍ TO BÝT ROUTR OD MÉ SPOLEČNOSTI, NEBO TO JE JEDNO A V JAKÉ CENOVÉ RELACI SE MAM DÍVAT. TISKÁRNA JE HP FOTO SMART 5510. DĚKUJI PETR.

  • netbat

    netbat

    30. prosince 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Záleží na tom jak vypadá vaše připojení. Jestli A) dostáváte rádiem síť z venku přímo do vašeho PC nebo jestli máte v bytě krabičku od poskytovatele, která má ven spojení rádiem a k vám do PC buď B) kabelem nebo C) zase rádiem.

    V případě C) stačí zjistit SSID sítě a heslo vašeho domácího access pointu - to je ta krabička - a nemusíte nic kupovat. Nastavíte tiskárnu pro tutéž bezdrátovou síť. Jméno sítě (SSID) a heslo je stejné jako používá pro bezdrátovou síť váš PC.

    V případě B) si pořídíte jakýkoliv levný Wi-Fi router a připojíte jej jeho "internetovým" portem k původní krabičce na kabel, kde byl dosud počítač. Počítač pak zapojíte buď drátově do LAN portu nového routeru nebo bezdrátově do nově vzniklé bezdrátové sítě vysílané novým routerem. Do vaší nové bezdrátové sítě zapojíte i tiskárnu.

    V případě A) je to nejsložitější, protože pravděpodobně máte povoleno připojit se jen jedním zařízením (jednou MAC adresou) k poskytovateli. Pak by situaci šlo řešit zakoupením dvou nových zařízení, která budou vzájemně propojená kabelem. Jedno bude klient pro spojení s poskytovatelem (směrem ven) a druhé zařízení bude sloužit pro vytvoření vaší nové domácí bezdrátové sítě na jiném kmitočtu/kanálu než je původní (směr dovnitř). Existují i prvky, které obě funkce sloučí do jednoho zařízení a jsou schopny pracovat současně ve dvou různých pásmech, jedním ven a jiným dovnitř.

    Aby se nezpomalilo vaše (asi) už tak dost pomalé internetové připojení, nedoporučuji použít nový prvek v režimu WDS bridge, který sice také zastane obě funkce v jednom (ven k poskytovateli i dovnitř do vaší místní sítě), ale jeho nevýhodou je, že by na pracoval na stejném kanále.

    Upřesněte vaši situaci.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.