Poradna Access pointy a routery


Autor: | Vloženo: 19.01.2014 000 21:07 | Témata: Poradna Access pointy a routery

Mám router,večer se nemohu přes wifi připojit

večer můj počítač vidí okolní sítě jenom tu mou nevidí a signalizuje, že nejsem připojena.Pokud potřebuji pracovat tak mohu pouze s kabelovým připojením.Děkuji za odpověď

  • netbat

    netbat

    22. února 2014

    Jestli ji nevidí vůbec, celý den, pak může být potíž v tom, že váš domácí Wi-Fi router vysílá na 12 nebo 13 kanále a váš počítač má nainstalovaný americký softwarový ovladač bezdrátové karty. V USA jsou povolené jen kanály 1 až 11, ostatní jako kdyby neexistovaly, karta je nevidí. Věc se vyřeší stažením a instalací správného ovladače nebo změnou kanálu vašeho routeru.

    Jestli ve dne WiFi funguje a potíže jsou jen někdy, např. večer, pak jde o vzájemné rušení např. od sousedů nebo poskytovatelů Internetu z venku. Použijte telefon s Androidem nebo tablet, nainstalujte na něj bezplatný WiFi Analyzer a večer v kritickou dobu vypněte na chvíli váš bezdrátový router, zjistěte které kanály jsou nejméně obsazené. Pak router zapněte a podívejte se kde vysílá a jak silný signál má. Upravte kanál a použijte nejméně rušený/obsazený.

    Také je dost možné, že máte router nevhodně umístěný (za zdí, za plechovými skříňkami, za akváriem, za policemi plnými lahví s vodou...) nebo že ho máte nevhodně natočený. Velmi záleží na poloze antén. Je-li jich na jednom routeru více, měly by být navzájem kolmo nebo hodně různoběžné. Zkoušejte hýbat s routerem, měřte signál pomocí telefonu s analyzátorem. Zjistěte, kdy máte nejsilnější signál v místě, kde stojí vaše PC.

    Vaše PC je notebook nebo stolní? Jestli stolní, pak je zcela špatně, když je jeho anténa vzadu u zdi schovaná za počítačem, na odvrácené straně od routeru.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.