Poradna Access pointy a routery


Autor: Pravomil Kotásek | Vloženo: 12.06.2014 000 11:06 | Témata: Poradna Access pointy a routery

Pravomil Kotásek

Pravomil Kotásek

Jaký routr

Zdravím mám kabelovku a wifi router air live a sem tam mě spadne síť a musím čekat, tak bych chtěl poradit jakou značku nebo podle parametrů koupit nový

  • netbat

    netbat

    14. července 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Nevyhazujte peníze za HW, dokud nemáte jistotu, že váš prvek je vadný. Tento typ problému je často zaviněn rušením a špatným nastavením kanálů.
    Použijte nějaký smartphone s Androidem, stáhněte a nainstalujte si do něj bezplatnou aplikaci WiFi Analyzer. Vypněte na chvíli váš Wi-Fi router a pomocí telefonu zjistěte jak jsou obsazeny kanály ve vašem místě (bytě). Asi se budete divit, kolik sousedů má také bezdrátovou síť a které další vám "lezou" do místností oknem zvenku. Výsledky si poznamenejte.
    Znovu aktivujte vaši bezdrátovou síť, ale vypněte v routeru automatickou volbu kanálů a ručně nastavte v routeru ten nejméně obsazený (v analyzátoru bude mít nejvíce hvězdiček). Vezměte v úvahu, že Wi-Fi vysílání je "roztažené" přes více kanálů. Vysílač na kanále č. 1 vždy zasahuje od 1. až do kanálu č. 5, teprve č. 6 a výše už neovlivňuje. Vysílač na kanálu 6 zasahuje (a ruší) vše od č. 2 do č. 10. Pochopitelně odlehlejší kanály ruší méně. V některých režimech provozu to je ještě horší a "rozlezlejší".
    Měření dělejte v denní/noční době, kdy nejčastěji vznikají vaše výpadky v síti.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.