Poradna Access pointy a routery


Autor: | Vloženo: 18.11.2014 000 21:31 | Témata: Poradna Access pointy a routery

Výkonější router nežli COMTREND VR-3026eMulti-DSL?

Zdravím, chtěla bych poradit s routerem. Mám již zmiňovaný router a pokud přehrávám v televizi přes wifi na hbo go film tak se velmi často stává, že se film seká. Proto, bych prosila poradit zda je to právě routrem a měla bych zakoupit jiný a jaký? Šel by lepší signál přímým propojením routeru s tv?
Mnohokrát děkuji

  • netbat

    netbat

    2. prosince 2014

    Většina uživatelů, kteří na router napsali recenzi, si stěžuje na malý dosah Wi-Fi a padání přenosu. Viz https://modemy.heureka.cz...
    Asi jste měla smůlu při výběru typu.

    Jestli váš televizor má konektor pro datovou síť (typ Ethernet, konektor RJ45 - podobný jako je telefonní zásuvka, ale širší, s osmi kontakty), pak vůbec není co řešit a rozhodně použijte propojení routeru a televizoru kabelem. Pokud i pak se bude obraz sekat, není problém v rádiové části, to dá rozum, ale v tom, že máte pomalé datové připojení od poskytovatele (O2 apod.) nebo máte vysoký poměr agregace, tj. jednu přípojku od poskytovatele sdílí s Vámi až 40 uživatelů a když všichni nebo i jen část z nich začne stahovat velké objemy dat, linka se zahltí. Přenos Vašich dat pak probíhá přerušovaně, "přískokem". Poohlédněte se po jiném poskytovateli Internetu, např. kabelové televize (Netbox, Poda, UPC...) nabízejí výrazně lepší a rychlejší připojení s malou nebo žádnou agregací za srovnatelné peníze s tím, co platíte za pomalé a agregované ADSL.

    Doporučení na koupi nového routeru:
    Je velmi omezující, že ze široké nabídky musíte pro Váš případ vybírat jen ta zařízení, která jsou typu ADSL. Osobní zkušenost mám s Linksys X1000, viz https://access-pointy.heureka.cz...
    Wi-Fi se neseká a má slušný dosah, celkově má řadu dobrých vlastností, pro které jsem jej do jedné lokality pořídil, ale narazil jsem i na potíže. Jednou za několik dnů či týdnů se musí restartovat, protože zcela nebo zčásti zatuhne a procházejí přes něj data jen v drátové části. Vyčerpá se jeho vnitřní paměť, přestane reagovat na pokus o přístup administrátora webovým rozhraním a musí se vypnout a zapnout, aby se vzpamatoval.
    Zkuste v Heuréce zadat dotaz: ADSL WiFi router
    Vyřaďte typy s jednou anténou (dobré jsou aspoň dvě antény, ať už venkovní nebo vnitřní) a neberte ani nejlevnější typy s nízkou spolehlivostí (špatná zkušenost se značkou Tenda, ale ta snad ADSL ani nedělá). Z toho, co zbude, vyberte podle recenzí uživatelů.

    Pokud se Vám podaří přejít k lepšímu poskytovateli, nebudete už potřebovat ADSL a výběr routerů se několikanásobně rozšíří.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.