Poradna Tenda A6

Autor: | Vloženo: 30.05.2013 000 08:49 | Témata: Poradna Tenda A6

Wifi v mobilu

Instalace a připojení podle návodu proběhlo v pohodě,na mobilu se k síti připojím,ale nefunguje připojení k internetu.Jen se objeví -webová stránka je nedostupná.Pouze se připojím na 192.168.2.1 kde se dá vstoupit do nastavení A6.Vyzkoušel jsem režim AP a Router ,ale výsledek je stále stejný,internet v mobilu nejde.Wifi signál z A6 je perfektní,ale tímto končí.
Podle návodu to mělo být velice jednoduché,připojit kabel s internetem a napájení k A6 a pak se připojit na mobilu k wifi a stahovat data,ale bohužel to poslední nejde a nejde.
Uvítal bych radu co s tím,předem děkuji.

  • pepavasa

    pepavasa

    10. června 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Pokud poslední síťový uzel zpřístupňuje WAN, pak Tenda v módu Access Point, by tam měl být také.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Miloš

      10. června 2013 - Miloš

      Svou předchozí recenzi musím trochu poopravit.Abych to vůbec zprovoznil,tak jsem si pozval technika od svého poskytovatele internetu.Problém byl v nastavení IP adresy.V A6 se musí nastavit režim routeru v nastavení WAN a to co je v IPv4 nastaveno v PC.Trvalo mu to asi hodinu s několika restarty.Tak jednoduché ,jak je to v návodu, to bohužel není.
      Zkoušel jsem to u kamaráda ,který má jiného poskytovatele internetu a tam to běželo tak, jak má,bez nastavování.Takže záleží na tom kdo internet provozuje a jestli se IP adresy přidělují automaticky a pokud ne,tak se musí postupovat, tak jak jsem výše uvedl.
      Takže až se budete chtít připojit na neznámém místě,tak se možná s tímto problémem setkáte,takže hodně štěstí.


    • pepavasa

      11. června 2013 - pepavasa

      Pokud v síti není dostupný žádný DHCP server je nutno nastavit dostupnou IP adresu ručně, jinak je na žádost klienta serverem DHCP automaticky přidělena platná IP adresa pro vstup do sítě a pak není žádný problém. Návod nepočítá s tím, že se chcete připojit do "nepřátelské" sítě. :-) Ať vám dobře slouží!!


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.