Poradna TP-Link TD-W9960

Autor: jiriiifrydrych | Vloženo: 22.02.2020 000 14:00 | Témata: Poradna TP-Link TD-W9960

jiriiifrydrych

jiriiifrydrych

Nastavení routeru TP-LINK TD-W9960 pro O2 VDSL

Dobrý den,

již pár (tý)dnů se doma potýkám s problémem výpadků pevného internetu od O2 (jak zařízení Wifi, tak PC připojené kabelem) a občasnou nízkou rychlostí (např. UP/DOWN okolo 20 Kbps, pingy 20 - 80 ms), restarty routeru ani nezmiňuji, ty samozřejmě proběhly. Aktuálně mám krabici ZTE ZXHN H168N přímo od O2.

Volal jsem na O2 linku poruch, přípojka je prý v pořádku. Odtušil jsem, že by mohl být problém v routeru, koukl jsem proto na jejich stránky a nabízí tam TP-LINK TD-W9960, jenže za poměrně naditý měšec se zlaťáky a zdejší recenze hlásají, že nastavení pro O2 není problém, riskl jsem tedy a koupil router mimo O2.

Zapojím, spustím průvodce konfigurací, kde jsou dokonce předpřipravení někteří čeští poskytovatelé, včetně O2, vyberu tedy O2 VDSL, projdu pár kroků a u testu spojení BUM, disconnected. :-(

Kontaktoval jsem O2 guru na chatu, jestli mi poradí, kde mi samozřejmě bylo řečeno, že cizí zařízení nenastavují, což chápu, ale alespoň mi potvrdil, že evidují vysokou chybovost na routeru (při zapojení toho starého), takže mě utvrdil v tom, že bude chyba ve stávající krabici, pokud tedy nekecal. Dále potvrdil, že by mělo stačit nastavit vše dle https://www.o2.cz... ... cle=550534, pak ještě doplnil modulaci VDSL2. Vše jsem nastavoval, poté i ručně, kombinoval, ale bez úspěchu. (zkoušel jsem poté i ADSL)

Potýkal se někdo s obdobným problémem? Zvládl by někdo poradit, prosím?

Přikládám pár obrázků z konfigurace - https://drive.google.com...

Předem díky.

  • Jiří

    Jiří

    29. února 2020 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Vyřešeno :).
    Router funguje perfektně, problém nebyl v něm. Více případně ve fóru - https://forum.zive.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.