Poradna TP-Link TL-WR741ND

Autor: | Vloženo: 16.10.2014 000 07:13 | Témata: Poradna TP-Link TL-WR741ND

Přepidování adresy síťové karty

Dobrý den. Mám jeden problém. Občas se mi stává, že při zapnutí počítače a routru (propojení přes kabel) mi internet hlásí neznámá síť. Musím jít do nastavení routru a mívám přepsanou adresu síťové karty. Musím ji vždy clonovat a pak je vše OK. Nevíte náhodou někdo, kde je chyba? Děkuji.

  • netbat

    netbat

    7. listopadu 2014

    Klonování IP adresy je poněkud nešťastná funkce, které se doporučuji vyhnout, jak jen to jde. Vícenásobné použití MAC adresy nebo její přenesení na další zařízení v síti vždy zavání malérem a vaše situace je toho důkazem.
    Prosím, zjistěte si u vašeho poskytovatele internetu, jestli vyžaduje registraci MAC adresy. Pokud ne, máte vyhráno, vypnete klonování, připojíte WAN stranu routeru k poskytovateli a na LAN stranu zapojíte váš počítač. Jestli se nemusí registrovat, tak na MAC adrese nezáleží. Zapnete překlad adres (NAT) a v místní síti (LAN) můžete připojit kolik chcete počítačů a dalších zařízení na privátních IP adresách, které jim přidělí váš router.
    Taktéž máte vyhráno, jestli poskytovatel umožňuje registrovat víc než jednu MAC adresu.

    Jestli se registrace vyžaduje a smí být jen jedna, pak to také má řešení. Buď sám v samoobsluze nastavení (na webu přes váš profil u poskytovatele) změníte MAC adresu na hodnotu, kterou má na internetové straně (WAN) váš router.
    Nebo zavoláte poskytovateli, adresu mu nadiktujete a požádáte o změnu.
    Zbytek je stejný, jak bylo popsáno výše.
    K poskytovateli už nebude registrován váš počítač, ale místo něj router.
    PC se pak musí připojovat vždy za router, přímo připojený nemusí fungovat.

    MAC adresa bývá na routeru na nálepce, je to něco takového: 00:9c:02:a7:f9:47, může být i bez dvojteček, případně s pomlčkami. Taky ji uvidíte ve webovém nastavení vašeho routeru.
    Snažte se nesplést, nezaměnit při zápisu navzájem MAC od WAN a od LAN atd., protože jinak vám pak router ani počítač nebude s chybně zaregistrovanou MAC fungovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.