Poradna TP-Link TL-WR841ND

Autor: | Vloženo: 29.08.2014 000 17:03 | Témata: Poradna TP-Link TL-WR841ND

Tp link wr841nd

Dobrý den koupil sem si tento router wr841nd a pro zvýšení dosahu pořídil jednu antenu TP-LINK TL-ANT2408CL ktera dosah nezvýšila chci se zeptat musí tam bejt dvě stejne anteny aby se zlepšil ten signál. Děkuji za odpověd

  • netbat

    netbat

    10. listopadu 2014

    Router si sám volí, kterou anténu použije a v jakém režimu. Proto u dvou rozdílných antén je výsledek nejistý.
    Ale hlavní problém vidím jinde. Jak máte uspořádaný byt nebo prostor, který chcete pokrýt signálem? Je router uprostřed nebo spíš u jeho kraje? A jak je to výškově? V kterých místech byste potřeboval silnější signál?
    Výměna jedné všesměrové antény za jinou, byť s větším ziskem, obvykle situaci příliš nezlepší. Jejich vyzařovací diagram v obou případech připomíná prstenec. Jako kdyby prut antény stál navlečený uprostřed v plovacím kole. Vodorovně září nejvíc, svisle (ve směru prutu) vůbec. Ta anténa s vyšším ziskem má "plovací kolo" svisle zploštělé, trochu zmáčknuté a tedy roztažené víc do šířky. Velice pak u ní záleží, aby okolní klienti byli výškově blízko roviny jejího vyzařovacího kola. Když jsou moc nad, pod, nebo anténa není postavena svisle, míjí se její vyzařování s přijímači a přenos není dobrý.
    Lepší výsledek je obvykle u tzv. směrových nebo sektorových antén (např. TL-ANT2406A), které vyzařují hlavně jedním směrem, představte si to jako světlo u lampy s bočním stínítkem nebo ruční svítilny. V tomto směru je pak pokrytí mnohem lepší a člověk si směr vyzařování takové antény snáz představí podle natočení její čelní plochy.

    Zkuste nechat router jen s jednou (tou lepší) anténou a představte si vyzařovací kruh kolem ní, jakou má polohu. Je nejširší v rovině, která protíná vodorovně prut v jeho stření části. Pokud možno do této roviny zkuste umístit klientská zařízení. Jestli se potřebujete dostat se signálem přes patro či podlahu, bude naopak lepší, když anténu nenecháte trčet svisle, ale nakloníte ji, aby rovina vyzařování získala směr, který je pro vás užitečný.

    Místo hraní si s málo pomáhajícími anténami bývá lepší koupit druhý levný bezdrátový access point či router, propojit ho prostřednictvím datového kabelu s prvním a umístit tam, kde vám chybí signál.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.