Poradna Linksys EA2700

Autor: | Vloženo: 07.11.2013 000 14:00 | Témata: Poradna Linksys EA2700

Rychlost

Dobrý den,
mám problém s rychlostí připojení. Wifi mi ukazuje 300Mbit, ale realně to jede strašně pomalu. Třeba 10MB soubor se mi stahuje i několik minut. V internetu problém není, když je notebook připojen kabelem tak to jede rychle. Přitom na wifi jsem v jedné místnosti vdálená maximálně tak 3m.
Stejný problém byl i na předchozí wifi, myslel jsem že nová wifi to vyřeší, a je to bohužel stejné.
Jde s tím něco dělat?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    7. listopadu 2013

    Může být problém v notebooku, což můžete zkusit vyzkoušet na jiné wifině. Dále by mohlo pomoc pokud by notebook podporoval 5GHz pásmo. Nicméně to jsou spíše otázky k notebooku.

    Pravděpodobněji je problém, že v okolí je přeplněné frekvenční pásmo, tj. že máte v okolí spoustu wifin (např v paneláku). Z toho co popisujete máte navíc nastaveno rozšířené pásmo 40MHz, které je sice širší a teoriticky rychlejší, ale více koliduje s okolními sítěmi, a reálně je tedy pomalejší (za předpokladu že máte kolem sebe více wifin), nastavte tedy 20MHz.
    Dále doporučuji nějakým nástrojem si zjistit na jakých kanálech jsou okolní wifiny, a v nastavení wifiny ručně nastavit nejméně obsazené kanály. Případně můžete kanály postupně vyzkoušet (protože rušení může být i z jiných zařízení než wifi). V každém případě vždy používejte pouze kanály 1, 5, 9 nebo 13 (ostatní kanály se navzájem překrývají). Můžete se také zkusit dohodnout se sousedy aby si také vhodně nastavili své wifi.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      7. listopadu 2013 - Anonymní uživatel

      Ještě doplním, poporučuji používat pouze standard G a N.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.